Irski ples ,, Mystical Ireland“

U organizaciji Ustanove ,,Centar za kulturu opštine Bor” plesna trupa ,,Celtic Rhythm“  održala je mjuzikl irskog plesa ,,Mystical Ireland” u ponedeljak, 05. maja 2014. godine u 20 sati u sali Muzičke škole.

 Te večeri publika je doživela magičnu Irsku, uz plesove vila i zavodljiv ritam cipela za step uz autentičnu muziku i tradicionalne irske instrumente.

Mjuzikl ,,Mystical Ireland“ je spoj tradicionalnih i modernih irskih soft i step plesova uz karakterističnu irsku muziku, po ugledu na velike svetske spektakle poput Riverdance i Lord of the Dance  predstava. Trupa je imala niz uspešnih nastupa po Srbiji, kao i dva koncerta u pozorištu Madlenianum.

Trupa ,,Celtic Rhythm“, koju je osnovao profesionalni irski plesač i Riverdens rekorder Marko Mićić, ove godine je proslavila jedanaest godina postojanja. Keltik Ritam se može pohvaliti mnogobrojnim nastupima u regionu, i mnogobrojnim nagradama sa takmičenja – sedam zlatnih medalja sa državnih, i 34 medalje sa međunarodnih takmičenja u irskom plesu.

Puna sala Muzičke škole nagradila je  trupu ,,Celtic Rhythm“ velikim aplauzom.


 

 

Scroll to Top