Интернационални фестивал фолклора у Румунији

КУЛТУРНО УМЕНТИЧКО ДРУШТВО „БОР“, УЧЕСТВОВАЛО ЈЕ НА МЕЂУНАРОДНОМ ФЕСТИВАЛУ ФОЛКЛОРА, КОЈИ СЕ ОДРЖАО У РУМУНИЈИ, У ГРАДУ ТИРГУ ЖИЈУ, У ПЕРИОДУ ОД 17. 08. ДО 22. 08. 2014. године.

ПОЗИВ ЗА ФЕСТИВАЛ КУЛТУРНО УМЕНТИЧКО ДРУШТВО „БОР“ ДОБИЛО ЈЕ  ДИРЕКТНО ОД ДИРЕКТОРА ФЕСТИВАЛА И ПРОФЕСИОНАЛНОГ АНСАМБЛА ИЗ НАВЕДЕНОГ ГРАДА „ДОЈНА ГОРЖУЛУЈ“, НА ОСНОВУ УСПОСТАВЉЕНОГ КОНТАКТА И САРАДЊЕ ИЗ ПРЕТХОДНОГ ПЕРИОДА И УЧЕШЋА НА ИСТОМ ФЕСТИВАЛУ 2008. ГОДИНЕ.

НА ФЕСТИВАЛУ КУЛТУРНО УМЕНТИЧКО ДРУШТВО „БОР“ ЈЕ ИМАЛО ЧЕТИРИ НАСТУПА У ПЕТ ДАНА, КОЛИКО ЈЕ ТРАЈАО ФЕСТИВАЛ, И ПУБЛИЦИ СУ СЕ ПРЕДСТАВИЛИ СЛЕДЕЋИМ КОРЕОГРАФИЈАМА:

–          ЗАВРШНО КОЛО ИЗ ОПЕРЕ ЈАКОВА ГОТОВЦА „ЕРО С’ ОНОГ СВИЈЕТА“

–          ВЛАШКЕ ИГРЕ

–          ИГРЕ ИЗ ШУМАДИЈЕ

–          СРПСКЕ ИГРЕ ЦРНОРЕЧЈА

–          СРПСКЕ ИГРЕ НЕГОТИНА

–          ВРАЊАНСКА СВИТА

ПОРЕД КУЛТУРНО УМЕТНИЧКОГ ДРУШТВА „БОР“, НА ФЕСТИВАЛУ СУ УЧЕСТВОВАЛИ АНСАМБЛИ ИЗ АЛЖИРА, ИТАЛИЈЕ, МОЛДАВИЈЕ, УКРАЈИНЕ, БУГАРСКЕ И МАКЕДОНИЈЕ. ОСТВАРЕНИ СУ КОНТАКТИ СА ОСТАЛИМ УЧЕСНИЦИМА И УСПОСТАВЉЕН ДОГОВОР О МОГУЋОЈ САРАДЊИ У БУДУЋНОСТИ, У СМИСЛУ РАЗМЕНЕ ГОСТОВАЊА И РАЗМЕНЕ ИСКУСТВА НА ПОЉУ КУЛТУРНОГ И ФОЛКЛОРНОГ СТВАРАЛАШТВА РАЗЛИЧИТИХ КУЛТУРА И САДРЖАЈА.

КАО И ПРИЛИКОМ ПРЕТХОДНОГ УЧЕШЋА, КУД „БОР“ ЈЕ, НА ОСНОВУ УТИСАКА ДИРЕКТОРА ФЕСТИВАЛА И ОРГАНИЦИОНИХ  СЕГМЕНАТА, КАО И   РУКОВОДЕЋИХ ЉУДИ ПРОФЕСИОНАЛНОГ  АНСАМБЛА „ДОЈНА ГОРЖУЛУЈ“, И ОВЕ ГОДИНЕ ПОКАЗАО ЗАВИДАН КВАЛИТЕТ У ИЗВОЂЕЊУ СВОГ РЕПЕРТОАРА, ТЕ С ТОГА, И ОВОГ ПУТА СУ НА ПРАВИ НАЧИН ПРЕЗЕНТОВАЛИ СВОЈ РАД У ДОМЕНУ КУЛТУРНОГ АМАТЕРСКОГ СТВАРАЛАШТВА, И САМИМ ТИМ УСПЕШНО ПРЕДСТАВЉАЛИ И ОПШТИНУ БОР.