Изложба радова полазника ликовне радионице при Центру за културу

Школа за ликовне таленте при Установи ,,Центар за културу општине Бор“ је 27. фебруара 2015.године у Музеју рударства и металургије у Бору у 19 сати имала изложбу најбољих радова својих полазника.

Новина у ликовној радионици је то што поред деце школског узраста, ликовну радионицу су похађали и одрасли. Велики број полазника је било у овој ликовној радионици и самим тим и велики број радова је изложено у Музеју рударства и металургије у Бору. На изложби своје радове је представило тридесетпет полазника у различитим ликовним техникама. Поред ове изложбе, полазници радионице учествују у графичкој радионици у оквиру међународне манифестације ,,Ноћ музеја“, у државној манифестацији ,,Ноћи атељеа“ које организује  Музеј рударства и металургије као и у дечијој ликовној колонији ,,Дуга“ коју организује Установа ,,Центар за културу општине Бор“ и на изложби у Народној библиотеци у оквиру дечије недеље.

Изложбу је отворила Слађана Ђурђекановић Мирић, директор Музеја рударства и металургије и Јадранка Вукојичић, професор ликовне радионице при Установи ,,Центар за културу општине Бор“.

Посећеност је била велика, а и реакције посетилаца су позитивне што указује на добар пут рада не само радионице већ и Установе ,,Центар за културу општине Бор“.


Scroll to Top