ŽIKINA ŠARENICA U BORU

Na platou Doma kulture u Boru, u okviru Borskog kulturnog leta 24. avgusta 2013.godine od 9 časova gostovao je Žika Nikolić i emisija „Žikina šarenica“. Kako je cilj ovakve emisije promocija borskog kraja, turističkih potencijala i lepota koje naša opština ima, u realizaciji same emisije angažovan je veliki broj učesnika iz Bora i okoline. U muzičkom delu programa nastupao je Renato Henc.
U ,,Žikinoj šarenici” gledaoci i posetioci su mogli da vide predstavljanje kulturno-umetničkog društva ,,Bor“ sa koreografijom ,,Vlaške igre“ i kulturno-umetničkog društva ,,Branislav Nušić“ iz Šarbanovca sa igrama iz Crne reke.
Pored kulturno-umetničkih društava učešće u ,,Žikinoj šarenici“ su uzeli i Stefan Radovanović, finalista ,,Šljivika“ sa muzičkom numerom ,,Balada“ koju svira na duduku, Zorica Dudejević sa pesmom ,,Čini mi se da se čuje\“, Jela Marijanović sa pesmom ,,Dođi draga na dubravu“, Nemanja Pavlović i orkestar kulturno-umetničkog društva ,,Bor“ sa numerom ,,Kolo“ i Neda Petrović sa orkestrom kulturno-umetničkog društva ,,Bor“ i numerom ,,Udade se Jagodo“.
Pored izvorne pesme i igre u ovoj emisiji smo mogli da vidimo i Miljanu Nikolić, mladu Boranku sa francuskom pesmom ,,Volim život“, učenika Muzičke škole ,,Miodrag Vasiljević“ sa violinom, mlade repere iz Bora kao i modnu reviju ,,Tkanica“ koju je predstavila Suzana Mijić, diplomirani etnolog iz Muzeja rudarstva i metalurgije Bor.
Pored bogatog kulturnog sadržaja i prikazivanja narodne tradicije gledaoci su mogli da vide i turističke potencijale Bora, i to snimak iz zoološkog vrta, kafea u rudniku, jami, rudarsko-topioničarski basen Bor. Zatim su mogli da pogledaju predele iz Zlotske pećine, Dubašnice, Brestovačke banje, Borskog jezera kao i prelepe predele Crnog Vrha i novoizgrađenog skijališta na Crnom Vrhu o čemu su govorili predstavnici rudarsko-topioničarskog basena Bor, lokalne samouprave i ustanova kulture i turizma.


Scroll to Top