Gostovanje u Kladovu – predstava ,,Marko Kraljević i Musa Kesedžija“

Dramski studio Ustanove ,,Centar za kulturu opštine Bor“  gostovalo je sa  pozorišnom predstavom ,,Marko Kraljević i Musa Kesedžija” 25. februara  2015. godine u Centru za kulturu u Kladovu.

Pozorišna predstava ,,Marko Kraljević i Musa Kesedžija” inspirisana je epskom pričom o istorijskom dvoboju Marka i Muse koja se stotinama godina prenosi sa kolena na koleno.

Marko Kraljević u ovoj priči traži velikog neprijatelja Musu Kesedžiju. Na putu sa svojim Šarcem sreće raznorazne likove: Vilu Ravijojlu, čobanicu, starca Foču… U spektakularnoj borbi sa Musom Kesedžijom na kraju naravno pobeđuje Marko Kraljević.  Predstavu prati muzika koja je specijalno snimljena za ovu predstavu, a glumci dramskog studija igraju u verodostojnim  prekrasnim kostimima.

Ovo je jedna vrlo dinamična savremena predstava. Pozorišna grupa dramskog studija Centra za kulturu, je kroz radosnu igru vodila borsku publiku do logičnog kraja, do pobede dobra nad zlim.

Na kraju predstave publika je mlade i talentovane glumce dramskog studija Centra za kulturu nagradila jednim velikim aplauzom.


Scroll to Top