GENERALNA PROBA SAMOUBISTVA

Predstavom ‘’Generalna proba samoubistva‚‚ Dušana Kovačevića 04. maja 2012.god. je u Muzičkoj školi ,,Miodrag Vasiljević„ u Boru otvorena renovirana pozorišna scena.
Interesovanje za kulturu i umetnost pokazali su Borani koji su sa oduševljem došli u renoviranu salu Muzičke škole ‚‚Miodrag Vasiljević„ u Boru da pogledaju ovu predstavu. Izvođenjem ,,Generalne probe samoubistva’’ ujedno je otvorena renovirana pozorišna scena. Glumac Branislav Lečić pozdravio je publiku i svečano otvorio scenu.
Predstavu ,,Generalna proba samoubistva’’ igraju glumci beogradskog Zvezdara teatra: Branislav Lečić, Branimir Brstina, Ana Franić i Janoš Tot.
U središtu radnje nalazi se izgubljeni, nesrećni, prezaduženi intelektualac i umetnik srednjih godina, koji želi da izvrši samoubistvo skokom s mosta.
Osim predstavom, Borani su bili oduševljeni činjenicom da je grad dobio pozorišni prostor gde mogu da očekuju druge komade i poznate glumce. Rekonstrukciju sale realizovao je Rudarsko topioničarski basen Bor u saradnji sa lokalnom samoupravom i Ustanovom ,,Centrar za kulturu opštine Bor’’.


Scroll to Top