Kонцерт Жељка Васића

Установа ,,Центар за културу општине Бор“ je oрганизовала концерт Жељка Васића 10. марта 2018. гoдине у сали Музичке школе у 20 сати.

Борска публика је уживала у познатим нумерама ,,Зањиши куковима”, ,,Воли ме и не воли ме”, ,,Жељо моја једина” и др овог изванредног музичара и на крају је њега и његов бенд наградила великим аплаузом.

Жељко Васић је дебитовао на домаћој музичкој сцени 2000. године на фестивалу Сунчане скале песмом „Жена као ти“.
2003 године Жељко поново наступа на поменутом фестивалу нумером „Пратиш ме у стопу“ и осваја треће место. Већ следеће године издавачка кућа БК Соунд објављује његов први студијски албум, маxи сингл ИНТРО са 4 песме који је продат у више хиљада примерака. Потврду своје популарности и квалитета Жељко Васић је за албум ИНТРО добио већ наредне 2005. године када је на БЕОВИЗИЈИ награђен за најбоље дебитантско издање. Уследиле су и бројне награде и признања најеминентнијих домаћих телевизијских и радио станица. Након неколико месеци студијског рада, крајем 2006. године Жељко Васић је објавио нови сингл САМО МОЈА, песму која је као насловна нумера најавила његов други студијски, али и први стандардни албум. Албум се у продаји појавио у јуну 2008. године за издавачку кућу Горатон. Са актуелног ЦД-а Жељко је публици представио чак 5 видео клипова (Само моја, Кад си с њим, Не требаш ми, Сва од сна, Не верујем ја ). Крајем године стигла је и дефинитивна потврда квалитета Жељка Васића, који је захваљујући једном од најпродаванијих издања у 2008. понео титулу Поп певача године на Радијском фестивалу. На манифестацији Београдски победник, одржаној у фебруару месецу, Жељко Васић је освојио награду за најбољег поп певача и најбољи поп албум у протеклој години. Док су се низале награде, концерти и успеси, Жељко је истовремено и вредно радио на новим песама које су оставиле велики траг у српској поп музици. Током 2012. Жељко Васић је објавио хит синглове “Зањиши куковима”, “Воли ме и не воли ме”, “Жељо моја једина”, а албум”Летњи интемеззо” објављује 2013. Бројне награде и концертне турнеје обележиле су протеклих неколико година Жељкове каријере, а у мају 2016. издавачка кућа Поп мусиц објавила је албум „Нема даље“ и ЦД са концертом Жељка Васића из Сава Центра.