Манифестација ,,Матурски плес” и концерт Гоце Тржан 

У организацији Установе ,,Центар за културу општине Бор“ и Борских средњих школа четврту годину заредом у Бору се одржава манифестација ,,Матурски плес” где су матуранти из свих борских средњих школа плесали заједно и  концерт Гоце Тржан поводом завршетка школске године  31. маја 2018. гoдине у  Амфитеатару . Програм је почео око 18 сати шетњом матураната главном улицом све то Амфитеатра где се наставио програм песмом и традиционалним матурских плесом.  Након дефилеа градским шелиштем и плеса око 20 сати уследио је концерт Гоце Тржан српске поп певачице.  Матурнати, Борани и њихови гости имали су прилику да уживају у многобројним Гоциним хитовима као што су: Загрли, Стоперка, Сто за двоје, Срећо нечија, Далеко, Бумеранг, Лажна крила, као и хитовима познатих група и певача које је Гоца извела на свој начин.

Гордана „Гоца“ Тржан (Београд, 8. јул 1974) српска је поп певачица и глумица.
Током 1994. године певала је у групи Дисторзија. На снимању представе „Коса“ упознала је Мирка Вукомановића и Горана Стефановића, продуценте групе Тапири, који су је позвали да буде њихова певачица. Заједно са Иваном Павловић певала је пратеће вокале што се свидело тадашњем менаџеру групе Ганету Пецикози, што је довело до настанка групе Тап 011. Након одласка из групе, наставила је самосталну каријеру. Први самостални албум је издала 1999. године под насловом „У ниском лету“, а албуме које је даље низала су: „Желим да се променим“, „Пета страна света“ , „Отров у чај“, „Плави рам“, и макси сингл под називом „Мастило“
Свој први солистички концерт одржала је 10. марта 2009. године у Сава центру, након петнаест година рада.
Гоца је позната по учешћу на неколико фестивала и за себе је више пута рекла да је вечити фестивалски губитник, али да њене песме након фестивала постају хитови. Године 2004, на фестивалу Сунчане скале, представила се песмом „Хаљина“, која јој је донела друго место на табели, али прво место на свим топ-листама, потом је 2005. многе шокирала песмом и провокативним наступом на Радијском фестивалу на ком је изводила песму „Хормони“, да би 2006. на истом фестивалу однела треће место са песмом „Хотел“. Априла 2012. на Гранд фестивалу осваја трећу награду коју дели са младим колегом Стефаном Петрушићем с којим је извела дуетску песму „У тебе ме не дирај“.
Такође је учествовала у првој сезони шоу програма Твоје лице звучи познато.
Током каријере телевизијски и филмски редитељи указали су јој поверење и доделили јој улоге у ТВ филму „У ординацији“, у филму „Све је за људе“, затим у филму „Балкански синдром“, а највећи глумачки успех Гоца је постигла улогом Јованке у ТВ серији „Село гори, а баба се чешља“.


Још слика са концерта можете погледати на https://www.bor030.net/sjajan-koncert-goce-trzan-pred-borskom-publikom-foto