Концерт народног оркестра културно-уметничког друштва ,,Бор“ и кант аутора Алексе Гојковића

У оквиру Борског културног лета 14. августа 2018. године одржаће се  концерт народног оркестра културно-уметничког друштва ,,Бор“ и кант аутора Алексе Гојковића на платоу Дома културе са почетком у 19 сати.

Народни оркестар културно-уметничког друштва ,,Бор“ је важан део свих музичко-сценских садржаја културно-уметничког друштва, а са Ансамблом народних игара чини нераскидиву целину. У оквиру целовечерњих концерата народни оркестар наступа са самостално осмишљеним нумерама. Оркестар је пратилац групе певача, вокалних солиста, а учествује и у разноврсним сценским и пригодним програмима.
Културно-уметничко друштво  ,,Бор“ у оквиру Установе ,,Центра за културу града Бора“ бележи око 20 јавних наступа годишње, укључујући запажена учешћа на фестивалима у земљи и ван ње. Задњи наступ народни оркестар КУД ,,Бор“ имао је у Охриду на Међународном фолклорном фестивалу “Охридски таласи”.

Поред народног оркестра КУД ,,Бор”наступиће  Алекса Гојковић, познати Борски кант аутор који ће извести  најпознатије нумере Прљавог казалишта, Кемала Монтена и многих других. Алексу ће прати на кахону Владислав Јушчак.   Алекса Гојковић  дуги низ година узима учешће на многобројним манифестацијама од културног значаја са својом гитаром и усном хармоником.

Уживајте у доброј музици и  Борском културном лету.