Шта ме снађе – монодрамa Анђелкe Прпић

 Установа ,,Центар за културу општине Бор“ je организoвала монодраму  Анђелкe Прпић ,,Шта ме снађе“  20. aприла 2018. године у сали Музичке школе у 20 сати.
Препуна сала Музичке школе је великим аплаузом наградила ову дивну глумицу и борска публика је на крају изашла из сале са великим одушељењем.
Драмски текст за ову интерактивну савремену комедију у којој се популарна глумица Анђелка Прпић појављује у 12 различитих улога, потписује један од најбољих српских драмских писаца и сценариста Небојша Ромчевић, а режија је поверена прослављеном глумцу, музичару и редитељу Бранку Ђурићу Ђури.
УКРАТКО О ПРЕДСТАВИ
Шармантна Анђелка, у овој представи игра тридесетдвогодишњу банкарку Јованку Јоку Јаковљевић. Млада жена која гради каријеру оним што има (памети и знања понајмање) у суровом корпоративном свету. Сасвим случајно се нашла пред дилемом: част и брачна верност или успон у каријери? Такву дилему не може да разреши сама: читава војска ликова јој у томе помаже стварајући још већу конфузију у њеној празној главици, а директоров син само што није ушао у њену… собу. Овај је свет скројен тако наопако, да изгледа да је свака жена бар једном налетела на свог Харвија Вајнстајна. Задовољство је његово, кајање њено…“Годину дана је рађена представа и најскупља је у мојој продукцији. Рађена је помало филмски, али се улагање исплатило“ истакао је Гане Пецикоза.
,, Волим када се пред мене стављају теши захтеви и који имају првенствено задатак да буду питки и да окупљају широку публику. Кроз монодраму “Шта ме снађе” сусрела сам се са темом са којом се, сигурна сам сусрећу многе жене, а то је питање морала! Шта је уопште морал, у којој мери га треба слепо следити? Да ли је вредно побећи од сопствених убеђења? Имамо ли своја убеђења или смо зависни од околине и средине и свега сто нам се намеће? Задатак ми није лак, а то је да се углавном жене али и мускарци поистовете са мојим проблемом на сцени“ рекла је Анђелка Прпић

Scroll to Top