Хипноза једне љубави – Звездара театар

Установа ,,Центар за културу општине Бор” je организовала 02. новембра 2017. године позоришну представу,,Хипноза једне љубави“  у сали Музичке школе у 19 сати.

Најновији комад Душана Ковачевића ,,Хипноза једне љубави“ бајковита је мелодрамска гротеска која се превасходно бави проблемом одласка младих људи из земље. Радња се дешава на напуштеној планинчини, метафоричкој стрњици, у надреално извезеним околностима преплављујуће беде. […] Ковачевић тмурну друштвену реалност преобликује у питкију, подношљивију позоришну стварност. Али, иако је умешан тако да се лакше гута, његов драмски свет је вишеслојан, дубински амбивалентан и зато уметнички вредан.

To је комад зрелих година, одраз смиривања и свођења. То је идила – полуфантастика која се може причати унуцима пред спавање. Патриотски топао и у текстуалном облику – куцан фином ћирилицом – комад и на сцени задржава ауторову гордост и отмену оданост своме и домаћем. Мада и његови ликови емигрирају у туђе ледине. Најмекшим могућим наративом завапиће о нерођеној деци, празним школама, српској лепоти под страном окупацијом.

Ову представу играли су изванредни глумци: Љубомир Бандовић, Аница Добра, Нина Јанковић, Драган Петровић Пеле, Иван Михаиловић и Урош Јаковљевић. Представа је изазивала изузетно интересовање публике и медија у Бору и на крају представе, глумце је борска публика наградила великим аплаузом.


Scroll to Top