Концерт КУД ,,БОР” са гостима КУД ,,Свети Сава” из Каћа

Установа ,,Центар за културу града Бора“ и културно- уметничко друштво „БОР“, и ове године наставља традицију одржавања концерата. Први овогодишњи концерт КУД ,,БОР“ одржао је са гостима 15. марта у сали Музичке школе у 19 сати. Гост концерта био  је културно-уметничко друштво ,,Свети Сава“ из Kаћа – Србија.

На концерту су наступали Први ансамбл, певачка група и народни оркестар културно-уметничког друштва „БОР“ и Први ансамбл културно-уметничког друштва ,,Свети Сава“ из Kаћа.

Вече је било проткано нашом традицијом и културом и публика је уживала је у прелепим играма и песмама које су извела ова два културно-уметничка друштва.

Kултурно- уметничко друштво „БОР“ представило се са играма из Шумадије; буњевачким играма; и српским играма Црноречја, док је културно-уметничко друштво ,,Свети Сава“ из Каћа  је наступао са играма из Димитровграда ,,Мама ће ми купи свилено марамче“; играма из Неготина ,,Рајачки првенац“ и славским обичајима из Бујановца.

Поред игара борска публика је могла да чује и песме „Пољем се вија“ у извођењу вокалне солисткиње Александре Станковић; „Милица једна у мајке“ у извођењу вокалне солисткиње Марија Вељковић; „У село кавга голема“ и ,,Лажи Вере“ у извођењу вокалног солисте Мирослава Ђорђевића; ,,Чије је оно девојче“ у извођењу вокалних солисткиња Теодоре Шалака  и Марије Вељковић, као и сплет песама ,,Жал за младост“, ,,Отвори ми бело ленче“, ,,Три пут ти чукнам“ у извођењу вокалне солисткиње Јелице Николић и вокалног солисте Мирослава Ђорђевића.

Концерт је пратио народни оркестар КУД ,,БОР“, а програм је употпунио са нумером:  потпури српских песама и игара.

Свим поштоваоцима рада нашег културно-уметничког друштва ,,БОР“, као чувара фолклорне традиције и културне баштине, најављујемо да ће прва половина ове године бити обележена низом концерата са гостима. Овом приликом чланови нашег KУД-а ,,БОР“ угостили су и угостиће доста играча из гостујућих културно-уметничких друштава и упознати их са бројним туристичким атракцијама нашег града.