Концерт играчке групе ,,Una saga Serbica”

 Установа ,,Центар за културу општине Бор”организује концерт играчке групе ,,Una saga Serbica” 25. oктобра 2017. године у 19 сати у  сали  Музичке школе.

Цена улазнице је 400,00 динара. Продаја улазница од 16. октобра 2017. године

Информације на телефон: 030/458- 546 од 8 до 14 сати,064/861-97-48

Музичко-сценски спектакл базиран на разноликости ритмове Србије. Спој традиције и модерног покрета на један савремени начин приказан у оквиру кореографија.

Лепота Балкана, његова историја, наслеђе, култура а надасве његове игре неисцрпан су извор инспирације многих уметника. Повезујући кораке, речи, ноте, боје и људе, дошли су на идеју да створе један нов угао гледања на културу људи са ових простора и тиме прикажу, на јединствен начин, сву лепоту времена које је за нама.
Сценски спектакл трупе ‘Уна Сага Сербица’, кроз игру, музику, костиме, сценографију, представља један временски вакуум из кога се рађа нова традиција.

Поштују ограничени карактер изворног фолклора и надограђују га новом формацијом. Формацију чине млади професионални играчи који одражавају и негују ритмичку уметност. Оживели су причу на сцени користећи технологију 3Д мапирања којом, на врло јединствен начин, повезују игру и визуелни доживљај. Добро познати етно ритмови добијају освежавајући низ нових нота који ће изненадити врсне познаваоце музике са ових простора и одушевити оне који је први пут слушају.

Уједињени стилови, визуелни ефекти, јединствени кораци модерне кореографије стапају се у фузију савремене лепоте Балкана стварајући нови вид уметничке комуникације.

Са жељом да инспиришу будуће генерације да наставе да негују фолклорну културу, овим спектаклом тежу да оживу и приближу наше играчко наслеђе савременој публици.