Духовнa академијa ,,Светлост спасења“

Установа ,,Центар за културу општине Бор“ je oганизовала  Духовну академију ,,Светлост спасења“ 16. новембра 2017. године у сали Музичке школе у 13 сати у сарадњи са Српском Православном Црквом и Општином Бор.

Празник посвећен нашем великомученику Св.Георгију или Св.Ђорђу и слава града носили су духовну тежину и вредност какву би ова слава требало да има.

Како је програму присуствовао Његово Преосвештенство Епископ тимочки Господин Иларион, и остала свештена лица Српске православне цркве из Бора, као и челници општине Бор програм је био у складу са његовом посетом и отворен тоновима Том Деспотин и ,,Оче наш” Н.Н. Кедрова. Присутнима се затим обратио председник Општине Бор Александар Миликић. Стихове о Светом Ђорђу, Молитва Светом Ђорђу као и молитву и стихове другог антифона – други изобразитељни псалам 145  и молитву и стихове трећег антифона – блаженства  говорили су полазници драмског студија  Алекса Манасиев и Милан Радоичић, а причу о Светом Ђорђу и његовом животу и молитве на језеру – Владике Николаја Велимировића  говорала је  Симонида Гаврић. Ову духовну академију  је завршио дивним говором  Његово Преосвештенство Епископ тимочки Господин Иларион.

Музички део употпунили су певачи хора ,,Феникс” под вођством диригента Александра Губијана.

Програм је био посећен и успешно реализован.