Kонцерт Мирослава Илића поводом дочека српске Нове 2019. године

Под покровитељством града Бора и спонзорством извођача концерта, компаније ,,Rakita Exploration d.o.o. Bor“, а у организацији Установе ,,Центар за културу општине Бор“ традиционално ће се обележити дочек српске Нове 2019. године концертом Мирослава Илића у хали Спортског центра ,,Бор” са почетком у 22 сата.

Борани и њихови гости ће у прослави српске Нове године  имати прилику да уживају у хитовима Мирослава Илића: Смеј се, смеј, Божанствена жено, Поломићу чаше од кристала, Луцкаста си ти …, а у пратњи оркестра Мише Мијатовића.

Суорганизатор концерта је Установа ,,Спотрски центар Бор“, а у реализацији поменуте манифестације учешће ће узети велики број Установа, јавних и јавно-комуналних предузећа града Бора.

Православна Нова година коју многи називају српска Нова година је празник који се слави 14. јануара по Грегоријанском календару сваке године. Тог датума је 1. јануар по Јулијанском календару.
Иако није званична Нова година, она се радо слави у балканским земљама као што су Србија, Црна Гора, Босна и Херцеговина (Република Српска), Македонија, православни делови Хрватске…
По народним обичајима за нову годину Срби су се скупљали и играли народне игре.