Дочек Нове 2019. године

Под покровитељством града Бора, а у организацији Установе ,,Центар за културу општине Бор“ биће организован дочек Нове 2019. године у Амфитеатру Дома културе са почетком у 22 сата.

Борани и њихови гости ће имати прилику да у новогодишњој ноћи уживају у наступу познате југословенске и српске  легендарне групе ,,Кербер” и  њиховим хитовима за сва времена као што су: Ратне игре, Не могу заспати, Хајде да се волимо  и др.

Испраћај старе и дочек Нове године употпуниће поноћни ватромет.

У реализацији поменуте манифестације учешће ће узети велики број Установа, јавних и јавно-комуналних предузећа града Бора.

Кербер је настао 1981. године од чланова групе Топ, која је тада имала солидну локалну каријеру, али која до тада није била стабилна, јер су чланови често привремено свирали за тада популарније бендове. Назив групе је име бића из грчке митологијетроглавог пса са змијским репом који чува улаз у подземни свет. На врата југословенске рок сцене група је ушла 1983. године победом на чувеном Омладинском фестивалу у Суботици, где су се пре њих афирмисали бендови попут „Идола”, „Филма” и других…. Прве концерте група је одржала у нишким клубовима, а често је била и предгрупа Галије. Први албум „Небо је мало за све” група је снимила половином 1982. године…